Duurzaam verpakt

“Samenwerken met Drukkerij Douma was voor ons als vanzelfsprekend. De designer van onze verpakking en ons brand design, Giada Tamborrino van GT Studio, heeft ons Drukkerij Douma aangeraden. En niet zonder reden, Douma is een specialistische drukkerij waar duurzaamheid en kwaliteit voorop staan. Daarnaast hebben zij goed advies en vriendelijkheid hoog in het vaandel staan.

Vanaf het eerste moment tot aan het eindtraject zijn wij ontzettend goed begeleid, geadviseerd, is er meegedacht en is alles snel, goed en zoals besproken gedrukt en geleverd. We zijn zelfs naar Dokkum toe gegaan om kennis te maken met Rogier, het sustainable papier te zien en voelen, de kleuren uit te kiezen en de prachtige Heidelberg drukpersen aan het werk te zien waarmee op ambachtelijke wijze wordt gedrukt. Wij zijn superblij met het eindresultaat en heel dankbaar voor alle goede adviezen. GT Studio heeft voor de verpakking van LIV Botanics zelfs een design award gewonnen en het is opgenomen in het Duitse Grafik Design Magazin.” 

Estella van der Goes – eigenaar LIV Botanics

Een uitdagende opdracht

Van GT Studio kregen wij de vraag om verpakkingen en etiketten te maken voor het cosmetische productenmerk Liv Botanics. Doosjes precies op maat, lijmvrij inklaar te zetten, duurzaam op alle gebieden en daarbij stevig genoeg om flesjes te dragen. Voor de etiketten was er het verzoek deze tweezijdig te bedrukken (de achterkant is door het flesje heen te zien) en ze bestand te houden tegen bijvoorbeeld een drup facial-oil, uiteraard ook weer zo duurzaam mogelijk.

Testfase

Veel specifieke vragen kregen wij tijdens deze opdracht voor het eerst wat voor ons betekende dat er veel uit te zoeken en daarmee te leren was. Er volgde een uitgebreide samenwerking tussen Giada Tamborrino, Estella van der Goes en ons. Er werden doosjes getekend, gesneden, gerild, getest en opnieuw getekend. Ondertussen werd er op alle gebieden onderzoek gedaan, overlegd en advies gegeven, werden er proefdrukken gemaakt van onder andere de blindpreeg en werd er gezocht naar en getest met tweezijdig bedrukbare etiketten.

Keuzes

De keuze voor het 300 grams Vibers Olifantsgras voor de verpakkingen was snel gemaakt en onze biologische inkten passen perfect in het duurzame plaatje. De tint die het olifantsgraspapier van zichzelf heeft zorgde voor een afwijkende uitwerking van de PMS-kleur, maar door de kleur samen met Estella van der Goes af te stemmen bij ons aan de pers is de perfecte kleur gevonden. De etiketten zijn tweezijdig geprint en kunnen ondanks hun PVC vrije samenstelling tegen een drup olie. Een heel mooi resultaat op het gebied van duurzaamheid!

Lees meer

Speciaaldrukkerij Douma staat voor maatwerk, vakmanschap en exclusiviteit in drukwerk. Wij geven u graag een prijsopgave, zodat u niet later voor verrassingen komt te staan. Bij technieken als foliedruk en pregen wordt bijvoorbeeld voor elk ontwerp een unieke stempel gemaakt, wat een nauwkeurig en tijdrovend proces is. Onze prijzen beginnen dan ook vanaf ongeveer €500,- per opdracht, ook bij lage oplages.

Inspiratiebox

Onze nieuwe kleurrijke inspiratiebox is vanaf nu te bestellen!
Hij zit vol met voorbeelden van al onze druktechnieken, toegepast op verschillende (duurzame) papiersoorten. Laat je inspireren!