Foliedruk

Met foliedruk breng je je drukwerk naar een hoger niveau. Het is een populaire druktechniek om enveloppen, stickers, visitekaartjes, uitnodigingen of geboortekaartjes te maken die echt opvallen. Met een glanzende tekst of afbeelding in goud, zilver of andere prachtige kleur maak jij een opvallend statement en spreekt je drukwerk direct tot de verbeelding. Wil jij ook direct tot de verbeelding spreken en de ontvanger van jouw drukwerk meenemen in jouw verhaal? Dan is foliedruk de perfecte keuze.

Luxe cadeaubon voor Michelin ster Restaurant Noor. Logo bedrukt in goudfolie. Unieke vouwwijze.

Luxe cadeaubon voor Michelin ster Restaurant Noor

Paspoort bedrukken met goudfolie

Paspoort bedrukking met goudfolie

holografische folie

Holografische folie

Foliedruk_goud_wit_papiersoort5

Witte folie in combinatie met goudfolie

Foliepreeg_goud_donkersloot_drukkerij

Foliepreeg goud

trouwkaart luxe goudfolie

Goud folie trouwkaart

transparantefolie_briefpapier4

Foliedruk

geboorte_print_goudfolie

Geboortekaartje print met goudfolie

Offerte- / Adviesformulier

Speciaaldrukkerij Douma staat voor maatwerk, vakmanschap en exclusiviteit in drukwerk. Wij geven u graag een prijsopgave, zodat u niet later voor verrassingen komt te staan. Bij technieken als foliedruk en pregen wordt bijvoorbeeld voor elk ontwerp een unieke stempel gemaakt, wat een nauwkeurig en tijdrovend proces is. Onze prijzen beginnen dan ook vanaf ongeveer €500,- per opdracht, ook bij lage oplages.

Wat is foliedruk?

Foliedruk is een speciale druktechniek waarbij een dunne laag folie (meestal gemaakt van metallic kleuren zoals goud, zilver of koper) op papier wordt aangebracht. Er zijn twee technieken, namelijk coldfoil (digitaal) en hotfoil (warmtedruk). Bij coldfoil krijg je minder glans, heb je beperkte keuze in papiersoorten en is er sprake van beperkte hechting, waardoor er folieresten op het drukwerk kunnen komen. Wel zijn tekstwissels makkelijk uit te voeren.

Wij drukken altijd hotfoil, met behulp van onze Heidelberg pers met warmte tot 120 graden Celsius. Deze pers is voor elk type bedrukking. Vrijwel alle papiersoorten zijn er namelijk goed mee te bedrukken (ook dikke kartonsoorten) en er zijn veel foliekleuren beschikbaar. Bovendien heb je met deze techniek de mogelijkheid om folie verdiept in het papier te drukken. Strakke randen en een goed hechtende bedrukking (dus geen folieresten op drukwerk) zijn hierbij vanzelfsprekend.

Wanneer we deze druktechniek combineren met een preeg (een reliëfdruk) komt de folie verhoogd op het papier te liggen en ontstaat er een voelbaar en zichtbaar reliëf. Deze opliggende folie noemen we foliepreeg. Op deze manier voegen we een extra dimensie toe aan het drukwerk met foliedruk.

Een koninklijk tintje met goudfolie drukken

Met goudkleurige folie drukken is wellicht een van de meest populaire toepassingen van deze druktechniek. Het voegt een vleugje elegantie en luxe toe aan drukwerk, waardoor het ontwerp direct opvalt. Van zakelijke visitekaartjes tot trouwuitnodigingen en van menu’s tot bedrijfslogo’s, deze techniek heeft een tijdloze aantrekkingskracht die indruk maakt.

Als drukkerij hebben wij de expertise in huis om de juiste combinatie van druk en warmte toe te passen, wat resulteert in een perfecte hechting van de folie en op vrijwel alle papiersoorten. Als je een luxueuze uitstraling wilt, is goudfolie drukken de perfecte oplossing.

Hoe werkt het?

Hoe werkt deze druktechniek precies? De folielaag hecht zich aan het materiaal en creëert een opvallend contrast met de achtergrond, waardoor een visueel aantrekkelijk en luxueus effect ontstaat. Afhankelijk van het type folie en het drukproces, ontstaat er een opvallende glanzende of matte afwerking. De folie kan vlak of verdiept op verschillende papiersoorten gedrukt worden.

Foliedruk wordt gebruikt voor het verfraaien van allerlei drukwerk, van geboortekaartjes tot visitekaartjes en van uitnodigingen tot verpakkingen, waarbij het een gevoel van elegantie en prestige toevoegt aan het ontwerp. Een opvallende en luxe uitnodiging is een mooi voorproefje van een feest, een geboortekaartje met chique belettering maakt direct indruk en een visitekaartje met een glanzend logo trekt meteen de aandacht!

Holografisch: voor beveiligd drukwerk of een magisch effect

Holografische foliedruk wordt vaak gebruikt op beveiligd drukwerk, zoals certificaten en diploma’s (maar doet het ook altijd goed op bijvoorbeeld verpakkingen of uitnodigingen). De folies zijn in ontelbare patronen te verkrijgen en kunnen zelfs gemaakt worden met jouw eigen logo erin. Als je op zoek bent naar een manier om je drukwerk te beveiligen, is een watermerk mogelijk ook een optie.

Benieuwd naar de mogelijkheden met foliedruk?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden bij Drukkerij Douma? Of heb jij een specifiek ontwerp, verzoek of idee wat je wil laten drukken? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Wij helpen je graag!

Of het nu gaat om het toevoegen van een vleugje glamour aan een bruiloftsuitnodiging, het creëren van opvallende visitekaartjes of het ontwerpen en drukken van indrukwekkende verpakkingen; bij Drukkerij Douma helpen we jou graag verder met drukwerk met foliedruk.

Inspiratiebox

Onze nieuwe kleurrijke inspiratiebox is vanaf nu te bestellen!
Hij zit vol met voorbeelden van al onze druktechnieken, toegepast op verschillende (duurzame) papiersoorten. Laat je inspireren!