Watermerk

Vaak is het uitsluitend mogelijk om papier met een eigen watermerk in een hoge oplage op aanmaak te laten produceren, een watermerk wordt dan namelijk al toegevoegd tijdens het maken van het papier. Het papier is op bepaalde plekken dunner waardoor er lichte en donkere delen te zien zijn wanneer er licht doorheen schijnt.

Chemisch watermerk

Maar, het kan ook anders. Ditzelfde effect bereiken wij door het gebruik van een speciale inkt.
Wij maken geen watermerk IN het papier maar drukken de speciale inkt in offset OP (de achterzijde van) het papier. Een mooi alternatief voor een complexe techniek. De reactie van de inkt op het papier is zichtbaar met tegenlicht, de illusie van een watermerk wordt zo op de voorzijde gewekt. Het watermerk kan een logo, tekst of patroon zijn, wij adviseren je graag met betrekking tot de leesbaarheid van de bedrukking in combinatie met de verschillende papiersoorten. Het watermerk-detail laat zich niet kopiëren, daarmee is het een echtheidskenmerk dat vervalsing tegengaat.

• Deze techniek komt het beste tot z’n recht op papier tot 200 grams
• Geschikt voor kleine oplages
• Vaak toegepast op briefpapier, certificaten en diploma’s
• Om een document te beveiligen kan ook gekozen worden voor (een combinatie met) thermodruk, preeg, (holografische) folie, UV-inkt of UV-papier.

Watermerk

Briefpapier met watermerk

watermerk_beveiligddrukwerk2

watermerk

watermerk beveiligddrukwerk5

Watermerk

Offerte- / Adviesformulier

Speciaaldrukkerij Douma staat voor maatwerk, vakmanschap en exclusiviteit in drukwerk. Wij geven u graag een prijsopgave, zodat u niet later voor verrassingen komt te staan. Bij technieken als foliedruk en pregen wordt bijvoorbeeld voor elk ontwerp een unieke stempel gemaakt, wat een nauwkeurig en tijdrovend proces is. Onze prijzen beginnen dan ook vanaf ongeveer €500,- per opdracht, ook bij lage oplages.

Inspiratiebox

Onze nieuwe kleurrijke inspiratiebox is vanaf nu te bestellen!
Hij zit vol met voorbeelden van al onze druktechnieken, toegepast op verschillende (duurzame) papiersoorten. Laat je inspireren!