Duurzaamheid

De groene drukkerij

Milieuvriendelijk en duurzaam, grote woorden die de laatste decennia steeds belangrijker zijn geworden. Wij zijn het al jaren, tot in de details.
Wij drukken volledig met plantaardige middelen (bio-inkten dus) zonder chemicaliën en alcohol. We zijn zuinig met papier en hergebruiken het bijvoorbeeld voor het instellen van de drukpersen.

Oud papier

Als het papier niet meer bruikbaar is gaat het in de papierbak zodat het kan worden hergebruikt door papierfabrieken. Van papier waarvan nog één kant te gebruiken is maken we onze bekende ‘oud papier met een nieuw randje’ kladbloks.

Duurzame papiersoorten

We gebruiken naast de FSC-papiersoorten de meest duurzame soorten zoals Vibers olifantsgras, Paperwise of het Gmund Used.

Duurzame verpakkingen

Met regelmaat weten ondernemers ons te vinden voor het ontwerpen en uitwerken van doosjes zonder lijmrand, een bewuste en duurzame keuze. Wij zorgen ervoor dat de verpakking zonder lijm zijn stevigheid behoudt.


Inspiratiebox

Onze nieuwe kleurrijke inspiratiebox is vanaf nu te bestellen!
Hij zit vol met voorbeelden van al onze druktechnieken, toegepast op verschillende (duurzame) papiersoorten. Laat je inspireren!