PMS

PMS staat voor Pantone Matching System, dit bestaat uit ruim 1100 kleuren (waaronder ook goud, zilver, metallic inkten en neon-kleuren) die een eigen code hebben. Deze gestandaardiseerde kleuren zijn wereldwijd gelijk.

Huisstijldrukwerk zonder kleurverschil

PMS-drukkerijen worden steeds schaarser, veel (online) drukkerijen drukken enkel in full color. Voor drukwerk met specifieke kleuren, zoals bij een eigen huisstijlkleur, is de keuze voor PMS een logische. Het voorkomt kleurverschillen tussen bijvoorbeeld drukwerk van verschillende drukkerijen, maar ook tussen drukwerk dat in verschillende periodes gedrukt is. Een kleur kiezen voor je drukwerk kan je het beste doen met een Pantone-kleurenwaaier.

Pantone Coated of Uncoated waaier?

Er zijn 2 waaiers: één die de kleuren toont op Coated papier en één die de kleuren toont op Uncoated papier. De keuze voor papier heeft namelijk grote invloed op de uitwerking van de gedrukte kleur. Wanneer je kleuren van het papier wilt laten knallen, kies dan voor een Coated soort. Mogen de kleuren meer ingetogen zijn dan kan je kiezen voor een ruwere Uncoated soort. We geven graag advies.

PMS kleuren gebruiken in Adobe

Wil je een bestand met PMS-kleuren drukklaar aanleveren?
In Adobe InDesign en Illustrator vind je de kleurlijsten via ‘Nieuwe kleurenstaal’ -> ‘Kleurmodus’ -> ‘Pantone Solid Coated’ of ‘Pantone Solid Uncoated’. Sla de PDF op met profiel ‘PDF/x-1a:2001’.

Zeeplabels

Zeepwikkels

Kaart bedrukt met groene pms kleur met ronde bovenkant gestanst en een gepreegde envelop

Luxe gestanste kaarten en gepreegde envelop

Uniek geboortekaartje met stansvorm, Colorplan Pistachio

Geboortekaartje Colorplan met unieke stansvorm

DSC_5510

Huisstijl bedrukt in PMS en foliedruk brons

Fluor / Neon gedrukte kaarten met preeg

Fluor / Neon gedrukte kaarten met preeg

verpakkingen_stansen_pantone_pms

Verpakking met PMS-bedrukking

Fluor neon gedrukt visitekaartje

Fluor / neon groene visitekaartjes

Geurinkt scratch and sniff

Geurkaarten voor van Abbemuseum

Heidelberg GTO2

GTO

pms_oranje_vandergang3

Uitnodiging met PMS oranje

Thiadens_complete_huisstijl_drukwerk

PMS huisstijl drukwerk

DSC_7246

Visitekaartje PMS

geboortekaartje neon

Geboortekaartje met neon PMS

Offerte- / Adviesformulier

Speciaaldrukkerij Douma staat voor maatwerk, vakmanschap en exclusiviteit in drukwerk. Wij geven u graag een prijsopgave, zodat u niet later voor verrassingen komt te staan. Bij technieken als foliedruk en pregen wordt bijvoorbeeld voor elk ontwerp een unieke stempel gemaakt, wat een nauwkeurig en tijdrovend proces is. Onze prijzen beginnen dan ook vanaf ongeveer €500,- per opdracht, ook bij lage oplages.

Inspiratiebox

Onze nieuwe kleurrijke inspiratiebox is vanaf nu te bestellen!
Hij zit vol met voorbeelden van al onze druktechnieken, toegepast op verschillende (duurzame) papiersoorten. Laat je inspireren!