Thermodruk

Thermodruk wordt ook wel thermoprint, paramount of reliëfdruk genoemd. Het is een van onze technieken die wel wat extra aandacht verdient. Het biedt bijzondere mogelijkheden en ook een aantal beperkingen oftewel uitdagingen.

Verhoogde voelbare afdruk

Thermodruk wordt aangebracht op onze GTO drukpers. Het zojuist bedrukte vel wordt van een harspoeder voorzien die zich aan de nog natte inkt hecht. Van de onbedrukte delen wordt het harspoeder verwijderd voor hergebruik. Het drukvel wordt direct door een oven getransporteerd waarin het transparante poeder door de hitte opzwelt in de kleur van de drukinkt. Ook kan er gekozen worden voor het aanbrengen van harspoeder met glitters of met een bepaalde (neon) kleur. De afdruk komt verhoogd op het papier te liggen.

Thermoprint is geschikt voor fijne tekeningen, logo’s en teksten. Het is mogelijk meerdere kleuren in dezelfde doorgang van de harspoeder te voorzien.

(On)mogelijkheden thermoprint

Vele creatieve mogelijkheden dus, en enkele uitdagingen waarvoor vaak weer een oplossing te vinden is. We adviseren je graag.
• Door de verhitting zijn niet alle papiersoorten geschikt en worden formaten groter dan A4 afgeraden (Voor briefpapier kan een lasergeschikte soort geleverd worden)
• Ook kleine formaten kunnen een uitdaging vormen in verband met het nasnijden (en pletten) van de thermoprint
• Toepassing op venstercouverts, machine coated papier, geplakt papier en calco is helaas niet mogelijk
• Bij grote vlakken ontstaat er vaak een zogenaamde ‘sinaasappelhuid’

DSC_2745

Thermodruk menukaart en visitekaartjes

thermodruk_briefpapier_paramounth2

Thermodruk

visitekaartje paramount thermoprint

Thermodruk visitekaartje

thermodruk_craft_envelop

Thermodruk

Offerte- / Adviesformulier

Speciaaldrukkerij Douma staat voor maatwerk, vakmanschap en exclusiviteit in drukwerk. Wij geven u graag een prijsopgave, zodat u niet later voor verrassingen komt te staan. Bij technieken als foliedruk en pregen wordt bijvoorbeeld voor elk ontwerp een unieke stempel gemaakt, wat een nauwkeurig en tijdrovend proces is. Onze prijzen beginnen dan ook vanaf ongeveer €500,- per opdracht, ook bij lage oplages.

Indrukmaker

Onze nieuwe kleurrijke indrukmaker is vanaf nu te bestellen!
Hij zit vol met voorbeelden van al onze druktechnieken, toegepast op verschillende (duurzame) papiersoorten. Laat je inspireren!