Preeg

Pregen, ook wel blinddrukken genoemd, is het aanbrengen van reliëf/hoogteverschillen in papier. De preeg komt tot stand door middel van een messingstempel (ook wel cliché) en een contravorm welke onze oude Heidelberg met kracht in het papier drukt.

Tekst en afbeeldingen pregen

Zowel fijne tekeningen en letters als volvlakken zijn geschikt om te pregen en een preeg kan in of op het papier liggen. De dikte van het papier en de diepte van het stempel zijn bepalende factoren voor het resultaat.

Blinde preeg

Vaak wordt gekozen voor een preeg zonder inkt, een blinde preeg, hierdoor is het hoogteverschil niet alleen voelbaar maar ook goed zichtbaar. Een combinatie van een preeg met inkt is ook mogelijk maar maakt het effect meestal minder duidelijk zichtbaar.
Verschillende technieken komen het best tot hun recht op specifieke papiersoorten. We adviseren je hier graag over.

Foliepreeg

Wanneer we de preeg combineren met een goudfolie of een andere kleur folie ontstaat er een voelbaar en goed zichtbaar reliëf. Dit noemen we een foliepreeg.

Kaart bedrukt met groene pms kleur met ronde bovenkant gestanst en een gepreegde envelop

Luxe gestanste kaarten en gepreegde envelop

Kleurijke portretten met een Preeg / reliëfdru

Kleurijke portretten met preeg

trouwkaart blindpreeg en goudfolie

Trouwkaart set met preeg en goudfolie

Hofleverancier preeg

Logo in 3D preeg

Visitekaartje blindpreeg

Visitekaartjes met blindpreeg

preeg visitekaartje gmund

Visitekaartje met preeg

visitekaartje met stans en blindpreeg

Luxe visitekaartje met stans en preeg

Blindpreeg uitdnodiging

Blindpreeg uitnodiging

Luxe uitdnogidiging 3D kreeg en goudfolie

Kaart met 3D preeg en goudfolie

Offerte- / Adviesformulier

Speciaaldrukkerij Douma staat voor maatwerk, vakmanschap en exclusiviteit in drukwerk. Wij geven u graag een prijsopgave, zodat u niet later voor verrassingen komt te staan. Bij technieken als foliedruk en pregen wordt bijvoorbeeld voor elk ontwerp een unieke stempel gemaakt, wat een nauwkeurig en tijdrovend proces is. Onze prijzen beginnen dan ook vanaf ongeveer €500,- per opdracht, ook bij lage oplages.

Indrukmaker

Onze nieuwe kleurrijke indrukmaker is vanaf nu te bestellen!
Hij zit vol met voorbeelden van al onze druktechnieken, toegepast op verschillende (duurzame) papiersoorten. Laat je inspireren!