Letterpress

Deze oude druktechniek is de laatste jaren nieuw leven ingeblazen. Letterpress wordt veel toegepast op geboortekaartjes, trouwkaarten en visitekaartjes.

Teksten en afbeeldingen letterpressen

Met onze oude Heidelbergpers drukken we letters, teksten en tekeningen in dik papier of grijsbord, aan de achterkant is hier bijna niks van te zien. Vroeger werden hier de loden zetletters voor gebruikt, maar dat is tegenwoordig niet meer nodig. Het (polymeer)cliché laten we digitaal maken zodat er alle vrijheid is in het af te drukken beeld.

Letterpress in kleur

Vaak wordt er één kleur inkt gekozen voor de hele afdruk, dit versterkt de ambachtelijke uitstraling. Kies een kleur uit de Pantone waaier, hierin vind je ook neon kleuren en metallic inkten. Ook zonder inkt geeft letterpress een bijzonder effect!

Papiersoorten voor letterpress

Mooie papiersoorten die we voor letterpress gebruiken zijn bijvoorbeeld Old Mill en Gmund Cotton. We gebruiken hiervan vooral de 450 grams en 600 grams soorten, het papier is in verschillende tinten en kleuren verkrijgbaar.

Visitekaartje met letterpress

Visitekaartje met letterspress

grijsbord karton letterpress

Geboortekaartje Lize

Trouwkaart_letterrpess_luxe

Letterpress trouwkaart

Letterpress_cliche_visitekaartjes_cacheren5

Cacheren met rood en blauw

Letterpress_suver_zwart_grijsboard

Letterpress grijsbord

Heidelberg noodstop

Degel

visitekaartje letterpress, folie en kleur op snee

Letterpress visitekaartje

Letterpress goudfolie craft

Letterpress met goudfolie

Offerte- / Adviesformulier

Speciaaldrukkerij Douma staat voor maatwerk, vakmanschap en exclusiviteit in drukwerk. Wij geven u graag een prijsopgave, zodat u niet later voor verrassingen komt te staan. Bij technieken als foliedruk en pregen wordt bijvoorbeeld voor elk ontwerp een unieke stempel gemaakt, wat een nauwkeurig en tijdrovend proces is. Onze prijzen beginnen dan ook vanaf ongeveer €500,- per opdracht, ook bij lage oplages.

Inspiratiebox

Onze nieuwe kleurrijke inspiratiebox is vanaf nu te bestellen!
Hij zit vol met voorbeelden van al onze druktechnieken, toegepast op verschillende (duurzame) papiersoorten. Laat je inspireren!